Dnešní trh je plný věcí, které se vám společnosti zabývající se prodejem kuchyňského nádobí, snaží vnutit. Snaží se vás přesvědčit, že je nutně potřebujete, aby vaše jídlo bylo krásnější, chutnější a propracovanější. Ale přiznejme si to. Ve skutečnosti potřebujete jen velmi malé množství z těch všech možných vymožeností.
Jak vybrat právě tu věc, kterou nepoužíváte? Dáme vám pár typů, jak se zbavit nepotřebností, což má ve svém důsledku mnoho výhod. Získáte více úložného prostoru, a pokud se vám je podaří prodat, tak i pár drobných do vašeho domácího rozpočtu.
Kráječ vajec
Kráječ se zdá na první pohled jako věc, kterou zcela určitě potřebujete. Nakrájí vaše natvrdo uvařené vejce na perfektně stejnoměrné kousky. Ovšem když se nad tím zamyslíte. Jak často vlastně kráječ použijete? Jednou do týdne? Jednou do měsíce? Skutečně na takovou četnost potřebujete pořizovat věcičku, která většinu času jen zabírá místo? Pokud je vaše odpověď ne, měli byste zvážit, že vám prostě stačí jen nůž a kráječe se zbavit.
Miliony nožů
V kuchyni skutečně využijete pouze 3 nože, více jich po většinu roku nepoužijete. Prvním nožem je velký kuchyňský nůž, který použijete na krájení masa a velké zeleniny. Druhým nožem je menší nůž, který využijete na jemnější krájení sýrů, drobné zeleniny nebo bylinek. Posledním nožem je nůž na chleba. Zoubkový okraj je skvělý na krájení tvrdší kůrky nebo měkkých druhů pečiva. Místo nákupu milionu nožů raději zvažte pořízení dobrého brusiče, který zajistí delší životnost vašich třech nožů.
Stojan na nože
Stojany na nože jsou zpravidla velké a zabírají spoustu místa. Další jejich nevýhodou je, že se na nich usazuje prach a při vaření na něj ulpí kapky par či mastnoty. Na tři nože vám bohatě stačí zásuvka.
Žloutkový oddělovač
V kuchyni, patrně, nenajdete zbytečnější pomůcku. Zkusíte ji jednou a pak už nikdy. V každém kuchařském programu si můžete všimnout, že nejlepší způsob jak oddělit žloutek od bílku je pomocí vlastních rukou a skořápky.